divendres, 13 d’abril del 2012

Maduresa independentista

Això és el que cal. L'únia cosa que necessita l'independentisme català d'avui dia és madurar.

I això està passant.

Ja no ens serveix per a res un independentisme crema-banderes, alça-estelades, i insulta-fatxes. Això ha estat bé durant molt de temps, fèiem ressò de la nostra ideologia, però ja n'hi ha prou.

És a dir, no condemno aquestes accions, és clar que no. Però si volem arribar a la independència ho hem de fer des del respecte mutu (cosa, que per part d'Espanya ja sabem que no passarà). La meva mare sempre em deia: "Si t'insulten ignora'ls, no et rebaixis al seu nivell". I és això el què hem de fer els catalans.

Sí, és cert, no és just que la bandera espanyola pengi dels ajuntament catalans. Però ens agradi o no som Espanya, i les hem de tenir. Encara que les traguéssim totes i cada una d'elles seguiríem essent Espanya. I cal remarcar que cremar una bandera, sigui quina sigui, constitueix una ofensa molt greu cap a tots els ciutadans d'aquell país.

Per al govern central, des del meu punt de vista, és el millor que podem fer, cremar i treure banderes dels ajuntaments. "Dejemos que los catalanes se entretengan quemando banderas y peleándose por ponerlas o quitarlas de lso ayuntamientos mientras vayan pagando". I és per aquesta lògica que la delegada del govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, està creant tota aquesta polèmica sobre les banderes. D'aquesta forma els catalans ens emprenyem i només pensem "Què dolents els espanyols que ara ens fan penjar la seva bandera" (Al meu poble fa moltíssims anys que no hi és) i els espanyols pensen "¡Qué malos los catalanes que queman y retiran la bandera nacional!". I PROU. No hi ha cap altre conseqüència. Ens segueixen robant i nosaltres seguim aguantant.

Però això comença a canviar. La insubmissió fiscal ja és al carrer, i el què és més important: als diaris.

Un grapat d'empresaris catalans aquest abril no pagaran l'IVA trimestral a l'Estat espanyol, sinó que ho faran a la Generalitat. (http://www.vilaweb.cat/noticia/3964637/20111223/insubmissio-fiscal-comenca-labril-liva.html)

No, això no és legal. Però tampoc és il·legal, ja que aquest empresaris no deixa de pagar els impostos, no és una forma d'estalviar-se uns euros. Aquests impostos arriben a bon port.

També 14 consistoris han decidit no pagar impostos a Espanya. (http://www.xarxaindepe.org/2012/04/14-ajuntaments-ja-opten-per-la.html)

Segons el meu parer, són aquestes les iniciatives que ens calen.

Que cremem banderes i fotos del rei els hi fa mal, però és suportable. Però que no paguem no ho és.

També cal pensar que cremar banderes és molt més cridaner i fa que l'odi xenòfob dels espanyols cap als catalans augmenti. I és cert que això ja està massa arrelat per evitar-ho, i tampoc és del tot dolent. Aquest odi irracional ens ajudarà per assolir la nostra fita.

Seguint la tàctica crema-banderes, als ulls dels espanyols, i també dels europeus, ens presentem com uns terroristes violents comparables amb ETA. No és això el què ens interessa.

Siguem insubmissos, diguem adéu a Espanya, però fem é. per la porta gran i pacificament.

Ja s'ha demostrat al País Basc que la vioència no ajuda a la causa nacionalista.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada