dimarts, 1 de novembre del 2011

Propostes dels populars

Avui he sentit per televisió algunes de les propostes del PP per al 20N, en el cas hipotètic (i quasi segur) de que guanyessin les eleccions generals.

El nostre Pare Noel particular (formalment conegut com Mariano Rajoy) pretén avançar-nos els regals de Nadal, algun dels quals serà, en el camp de l'educació, la retallada d'un any d'ESO i l'allargament d'un any del Batxillerat,fomentar l'escola privada, i com no podia faltar, la promesa de l'eliminació de l'actual model de immersió lingüística.

A primera vista sembla una bona idea això de que allarguin el Batxillerat. Jo actualment el curso i sí, és poc. Però és clar, el preu que hem de pagar per a això és un curs menys d'ESO, que com tothom sap a aquestes alçades, és una etapa molt important i que mai ha funcionat adequadament.
Així els alumnes només estudiarien tres cursos d'educació secundària obligatòria, és a dir, l'ESO acabaria als 15 anys. Tot i així els populars pretenen seguir amb l'educació obligatòria fins als 16 anys. En aquest cas, si l'alumne no vol fer ni un grau de formació professional (2 anys) o el Batxillerat (2 anys) què se suposa que farà durant aquest any?


Els populars també volen optar per fomentar l'educació privada, molt de dretes.
Per a dir aquesta barbaritat han utilitzat l'excusa de que els pares han de tenir el dret d'escollir l'escola on estudien els seus fills, i és per això que s'ha de fomentar la privada.
Però, no ens enganyem, salta a la vista que el pla real del partit és aconseguir que la major part dels estudiants es matriculin en escoles privades i d'aquesta forma estalviar-se els diners de l'escola pública. Mesures anticrisi, senyor Rajoy?

No cal dir que aquesta mesura incrementaria la diferenciació entre les classes socials, fent que les famílies de classe mitjana-alta portessin els seus fills a escoles privades, i les famílies de classe mitjana-baixa, o en els tems que corren, baixa, portin els seus fills a l'escola pública.

I per ultima, la intenció popular d'eliminar el sistema d'immersió lingüístic català. Tot un clàssic.
Fa uns mesos ja va haver-hi una gran polèmica sobre aquest assumpte.
Aquest darrer cop el PP parla de crear una escola bilingüe castellà-anglès i una trilingüe a les comunitats bilingües.
Com tot el que diuen sembla bona idea. Però analitzem-ho. El català no és la llengua majoritària del nostre país, per desgràcia, moltíssims joves, especialment a la província de Barcelona, només parlen català a classe, si ara aquests alumnes ho poden fer en castellà per a què voldran aprendre el català?

També cal mencionar que el PP eliminarà l'assignatura "Eduació per a la Ciutadania".

En fi, em sap greu que l'article d'avui sigui curt, però m'agradaria tancar amb uan reflexió.

És votar el PP matar a Catalunya poc a poc?

Pense'm´hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada