dimecres, 23 de novembre del 2011

Amaiur?

Des de que va aparèixer ja he sentit més d'un cop: Qui són aquest d'Amaiur? Etarres?
Doncs bé, avui parlaré d'això.

Per a les últimes eleccions generals, diumenge passat, des d'Euskadi es va presentar una nova coalició de l'esquerra abertzale. Aquesta la formen els grups Eusko Alkartasuna, Alternatiba, i Aralar.
Es tracta d'un partit, o coalició, d'ideologia independentista d'Euskal Herria i nacionalista. I són els guanyadors a Euskadi!

A causa de la seva ideologia els partits de dretes ja s'han ocupat d'acusar-los injustament de terroristes.

Resulta que ara no es pot ser vasc i independentista sense ser un assassí?

Diferents polítics, entre ells el futur president d'EspaÑa (una, grande y libre a partir de la seva embestidura) ja han fet les sevse delcaracions. Vegue'm-ho.

El primer en pronunciar-se va ser el català Jordi Cañas, diputat de Ciutadans.
Aquest va lamentar l'entrada d'Amaiur al Congrés amb les següents paraules "Lamento l'entrada d'ETA al Congrés" atribuint això a la gestió de Zapatero. El suposat diputat de centreesquerra també va qualificar els diputats d'Amaiur d'assassins.

El mateix dia Don Mariano va decidir passar-se la democràcia pels collons, perdoneu l'expressió, i va declarar públicament que no mantindria contacte amb Amaiur ja que "no defensen un objectiu plasmat a la Constitució". Tot i que Esquerra Republicana de Catalunya també defensa la independència d'un territori de la MADRE PATRIA des d'una visió d'esquerres, el futur president declara que "no són situacions equiparables".
Cal mencionar que el mateix dia que feu aquestes declaracions també declarà que no acceptaria cap pacte fiscal.

I finalment, ja en un pla surrealista, la lider de UPyD (partit opositor del nacionalisme) Rosa Díez compara el triomf d'Amaiur amb la victòria de Hitler. Assegurant que tot i que Hitler va arribar al poder de forma democràtica no va ser mai un demòcrata, i comprant l'estratègia de l'alemany amb la que "ETA utilitza per a estar present a les institucions". Així mata dos ocells d'un sol tret, compara Amaiur amb ETA i Hitler.

Sincerament, els no-democràtics qui són? Aquells que han arribat al Congrés legítimament a través de les urnes o aquells altres que neguen la victòria dels seus enemics polítics i els comparen amb assassins i dictadors?

Ara, també m'agradaria fer una petita crítica dels bascs, però.
Si us plau, gent d'Euskal Herria, aprofiteu la vostra magnífica llengua, teniu un tresor i l'esteu deixant perdre. Els mateixos partits nacionalistes fan molts dels seus mítings en castellà!

La principal arma d'una nació, i és la meva opinió, és la llengua i també un simbol d'identitat impressionant.

1 comentari:

  1. Té gràcia que la dreta-extrema dreta espanyola vagi menyspreant l'esquerra abertzale d'aquesta manera i, fins i tot, li exigeixin un reconeixement de les víctimes del terrorisme quan ells encara no han condemnat el feixisme que tant va endarrerir aquest país. Veig que compartim opinions. Et deixo el meu bloc tot seguit, per si li vols fer una ullada http://superviventcatala.blogspot.com/ i aprofito per fer-me seguidor teu. Bona entrada!

    ResponElimina